Fra privat kokk for forsvarsministeren – til driftsansvarlig i Hvass

Javier Lopez har ansvar for 18 kantiner, men stressende – det er hverdagen langt ifra. 

– Er den ikke fin?

Javier Lopez viser rundt i kantinen i Hoffsveien 1 C på Skøyen. Her har han hovedansvar for at rundt 160 munner mettes hver dag. Og jo visst er kantinen fin, og den bugnende buffeten likeså.

– Vi gjør oss stor flid med maten. Her skal det være stor variasjon, slik at alle finner noe de liker, sier Lopez, som opprinnelig er fra Spania. Han gikk kokkeskole i Madrid og jobbet deretter på hotell og som privat kokk for forsvarsministeren før han fikk tilbud om kjøkkensjefstilling hos den spanske ambassaden i Oslo. 

Ekspert på kantine 

– Jeg visste ingenting om Norge på det tidspunktet, men jeg tenkte «hvorfor ikke»? Og så, etter å ha jobbet 3-4 år, traff jeg selvsagt en norsk senorita og fikk barn, og da var det jo ingen vei tilbake!

Småbarnslivet passet ikke så godt med turnusliv, og etter hvert fikk Lopez  jobb i Neas – tidligere Hvass. I dag, 10 år etter, er han driftsleder med ansvar for 18 kantiner, noen små, noen store. Han er også avdelingsleder i Drammen, for både renhold og kantine. 

– Min oppgave er å se til at alt fungerer. Det er det en driftssjef gjør, passer på daglig drift. Men jeg er også hands on og lager mat. Jeg elsker å lage mat, og jeg kommer gjerne til en kantine og hjelper til – og da lager jeg gjerne noe nytt og spennende! Jeg lager masse mat hjemme, og jeg elsker å gå i butikken og kjenne på råvarene. 

Stor frihet 

– Hvordan er en vanlig dag for deg?

– Vekkerklokka ringer klokka 6, jeg sjekker telefonen med én gang – fordi mye kan ha skjedd siden i går kveld. Noen er syke, noen trenger møtemat og lignende. Deretter kontakter jeg assistentene, og så lager vi en plan for dagen. Etterpå er jeg kanskje på kontoret noen timer, besøker noen kantiner, følger opp noen ansatte, en kunde eller en leverandør, sier Javier, og legger til: 

– Jeg har absolutt mye å holde fingrene i, men jeg har jobbet på et hotell med fem hundre rom i julebordsesongen. Det er stressende. Hverdagen min er mye mer håndterbar nå.


– Hva er det beste med å jobbe i Hvass?

– Det er mange ting. Den gode kontakten vi har med ledelsen, er nok en av grunnene til at Hvass går så bra og har så lite utskifting av ansatte. Det er flat struktur og stor åpenhet. I tillegg er det veldig godt miljø og samhold mellom de ansatte. Kommunikasjon er nøkkelen til å ha det bra på jobben.

Forrige
Forrige

Nå har Hvass egen avdeling for temporært renhold

Neste
Neste

– Vi oppfordrer alle til å ta fagbrev